Incaltaminte Triatlon

  • Sort by:
  • Additional filters less filters

5 Cauta rezultate

Cele mai bune incaltari pentru triatlon

Incaltaminte pentru triatlon, competitii si antrenamenteIntr-o cursa de triatlon, fiecare secunda conteaza. Ca si triatlet, te incalti rapid cu pantofii de bicicleta in zona de tranzitie, urci pe sa si lupti pentru cel mai bun timp. Exista incaltaminte de ciclism special conceputa pentru triatlonisti, cu sisteme de prindere si desfacere mai simple si mai rapide, ce ofera o respirabilitate ridicata si performante maxime pe bicicleta. Astfel, puteti sa aratati de ce sunteti capabili. Ce pantofi de bicicleta pentru triathlon sunt potriviti pentru tine? In cele ce urmeaza, vom explica ce trebuie sa avem in vedere atunci cand cumparam o noua pereche de pantofi de ciclism pentru triathlon. Descoperiti gama noastra de pantofi pentru triathlon atat pentru femei cat si pentru barbati, cu modele ale unor marci de renume precum SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE si NORTHWAVE.


Care este diferenta intre incaltamintea pentru ciclism si cea pentru triatlon?

TPantofii de ciclism pentru triatlon sunt foarte asemanători cu pantofii traditionali de ciclism. Ambele tipuri de incaltari prezinta pe talpa un sistem prin care se pot prinde placutele. Cu toate acestea, exista diferente la materialele folosite si la sistemele de prindere urilizate. Pentru a va putea incalta si descalta rpaid in zona de tranzitie, pnatofii de triatlon se fac fara siteme de inchidere complicate. Se folosesc curele velcro, curele care se pot strange/desface rapid printr-o miscare a mainii. De multe ori, pantofii de triatlon prezintai o banda la calcai pentru a putea fi incaltati mai usor. Dupa cum se mentioneaza mai sus, pantofii de triatlon difera de cei de ciclism si prin materialul folosit. Aici, materialul utilizat este usor si extrem de respirabil pentru a se asigura o uscare rapida dupa proba de inot.


De la plastic pana la carbon - talpa ce ti se potriveste pentru incaltamintea de triatlon!

Cei care doresc sa beneficieze de cel mai bun transfer de putere atunci cand apasa pedalele ar trebui sa acorde o atentie deosebita talpii atunci cand achizitioneaza o noua pereche de pantofi de ciclism. Mai jos gasiti toate tipurile de talpi disponibile si avantajele acestora:

Plastic: Avand in vedere costurile de productie scazute, talpile traditionale din plastic sunt cele mai utilizate la modelele din gama de mijloc si cea inferioara. Plasticul este mai dur decat cauciucul, astfel incat va transfera mult mai bine puterea catre pedale. Datorita flexibilitatii materialului, acest tip de incaltaminte cu talpa din plastic, ofera confort in mers si nu se descurca rau atunci cand esti nevoit sa parcurgi cativa metri mergand.

Plastic cu insertii: Cei care doresc un transfer al puterii inca si mai mare, pot opta pentru incaltaminte cu talpa de plastic cu insertii de carbon sau fibra de sticla in zona placutelor de prindere. Rezulta o rigiditate marita, astfel incat sa transferi mai multa putere atunci cand pedalezi.

Talpa din carbon composite: pentru cei care isi doresc o talpa extrem de rigida dar bugetul nu le permite o talpa construita excusiv din carbon, recomandarea noastra este talpa din carbon composite adica dintr-un amestec plastic si carbon. Astfel veti lua ce este mai bun din ambele lumi: rigiditatea carbonului si comoditatea si pretul scazut al plasticului.

Talpa full-carbon: Incaltamintea cu talpa exclusiv din carbon ofera rigiditatea maxima. Caracteristica principala a acestor pantofi este insasi talpa, rigida, usoara si foarte putin flexibila. Nu sunt comozi la mersul pe jos insa ofera o transmitere totala a puterii catre pedale si in acelasi timp sunt foarte usori.


In magazinul nostru gasesti incaltaminte speciala pentru triatlon. descopera gama noastra de produse pentru femei si barbati, produse de cea mai inalta calitate, in toate marimile, produse ale unor marci de renuma ca SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE si NORTHWAVE. Expertii nostri te vor ajuta ori de cate ori este nevoie astfel incat sa alegi perechea perfecta pentru tine.