ENDURA

Robust cycling clothing from Scotland

Imbracaminte

  • Sort by:
  • Additional filters less filters

96 Cauta rezultate

Endura Ltd a fost fondata in Edinburgh, Scotia, in 1992, de catre un simplu ciclist (Jim McFarlane) dupa intoarcerea sa acasa, in Scotia, dupa ce a petrecut 14 luni in Sydney. Cat timp a trait in Australia, Jim a luat conostinta cu evenimentele de triatlon, iar la un astfel de veniment, echipamentul sau a fost furat obligandu-l sa-si caute altceva de inlocuit. Mare i-a fost dezamagirea cand a vazut oferta de produse existenta pe piata si a decis ca la intoarcerea in Scotia sa inceapa sa produca echipament pentru ciclism, concentrandu-se pe rezistenta si pe caracteristicile materialului, incercand sa folosesca putine cusaturi. Acesta este obiectivul care conduce la Endura chiar si in zilele noastre.

Initial compania a lucrat cu fabrici din centrul Scotiei, pentru a produce propriile echipamente sportive dar repede si-au dat seama ca aceste fabrici duc lipsa de experienta in domeniul echipamentelor si materialelor performante, asa ca Endura a inceput sa-si fabrice singura produsele. Din 1993, Endura a inceput sa-si produce in-house echipamentele si a continuat astfel pana in zeilele noastre.

Prima gama de produse Endura a fost MT500, pantaloni si bluze, gama aruncata pe piata pe vremea cant mountain bikes-ul crestea rapid in popularitate. Aceste produse au primit un feed back extraordinar si i-au pozitionat pe cei de la Endura, aproape peste noapte, ca si unul dintre cele mai cautate branduri in UK. Din acel moment, Endura a tot crescut si a devenit cel mai mare producator de achipament pentru ciclism din UK, iar in aceste momente deja lucreaza sau va lucra cu distributori din Europa, Rusia, Africa de Sud, Australia, Canada si Estul indepartat, oferind atat echipamente pentru MTB cat si pentru sosea sau de agrement.