•  50,000 items available for immediate dispatch
  •  Free returns service (for all EU countries)
  •  Individual bike purchasing advice
  •  30-day return policy
  •  All bikes built in Germany

Powerbar
Lichidele energizante din timpul sporturilor de anduranta

Si in acest an, Turul Frantei va solicita ciclistii. 3521km in total, etape lungi de pana la 220km in fiecare zi si zile cu elevatie de pana la 4600m. Aceste numere ne arata cat de greu va fi turul frantei pentru majoritatea rutierilor. In aceasta perioada, lichidele ingerate vor juca un rol important. Dca nu te alimentezi cum trebuie si la timp, iti va fi mult mai greu! Acest lucru a fost experimentat cu siguranta de fiecare atlet.

Transpiratia este mecanismul prin care corpul previne supraincalzirea. In timpul eforturilor lungi si intense, cu temperaturi ridicate, te poti deshidrata cu usurinta. Cantitatea apei eliminata de corp difera in functie de intensitatea efortului, conditiile atmosferice (clima, altitudine), forma sportiva, greutatea fiecaruia si alti factori si variaza de la 0.5litri la 2 litri intr-o ora de efort fizic intens.

Lipsa lichidelor (deshidratare) tine de cele mai multe ori de oboseala si duce la scaderea performantelor sportive. O cantitatea de lichide egala cu 3% din greutatea organismului, daca este pierduta in timpul efortului fizic, duce la scaderea performantelor fizice si mentale - mai ales cand infruntam temperaturi mari. Astfel, hidratarea cu lichide spaciale, joaca un rol foarte important inainte, in timpul si dupa practicarea efortului fizic.

Discover our product range!