•  50,000 items available for immediate dispatch
  •  Free returns service (for all EU countries)
  •  Individual bike purchasing advice
  •  30-day return policy
  •  All bikes built in Germany
390

Dirt

Dirt-Mountainbikes

Biciclete cu o utilizare speciala


DIRT JUMP SI SLOPESTYLE - ESTE TIMPUL PENTRU ACTIUNE

Cei care practica dirt jump-ul si slopestyle-ul au nevoie de biciclete mici si agile, dar care sa fie si extrem de stabile. Ei formeaza cel mai extrem grup de ciclisti dintre mountain bike-ri, sunt artisti, cuceritori, non-conformisti. Sarituri lungi si trick-uri spectaculoase fac parte din rutina lor zilnica - un material de concurs slab, poate fi fatal.

Chiar daca ambele aceste ramuri se aseamana, bicicletele sunt cu siguranta diferite. Pentru o agilitate maxima in timpul zborului, dirt jumper-ii prefera hartail-urile. Pentru a face fata sariturilor lungi si pentru a infrunta mai bine obstacolele, slopestyler-ii prefera modelele full-suspension. Ce au ei in comun? In primul rand pasiunea extraordinara pentru bicicleta si nebunia. Trick-urile pe care aceste doua discipline ni le arata, sfideaza limita posibilului - cateodata merg chiar mai departe. Miscarile se completeaza si se combina una cu cealalata, fiecare caracteristica a terenului este exploatata la maximum, este un aderat fos de artificii al imaginatiei. In timpul competitiei, arbitrii decid care rider executa cele mai grele si mai inovative miscari. In aceste curse, trebuie efectiv sa-i lasi pe ceilalti cu gura cascata, altfel, participi in van. In caz contrar, esti doar un alt rider si nu vrei acest lucru. Astfel, limitele concurentilor sunt impinse la limita.

Si mai sunt cateva aspecte pe care aceste doua discipline le au in comun. Sunt cele mai tinere dintre disciplinele mtb-ului. Au aparut acum doar cativa ani, in America, odata cu trecerea in noul mileniu. backflip-urile erau odata considerate nebunesti dar acum sunt la ordinea zilei. Rapida dezvoltare a acestor doua probe, a facut ca ele sa fie cele care au progresat cel mai mult dintre ramurile mtb-ului iar acum toata lumea asista cu sufletul la gura la sariturile care iti taie respiratia. Aici, fiecare are stilul propriu iar alegerea bicicletei tine doar de preferintele personale. Pe ce fel de bicicleta iti doresti sa-ti faci scoala de sarituri?